Visitors Counter

DanasDanas8
JučerJučer16
Ovaj tjedanOvaj tjedan59
Ovaj mjesecOvaj mjesec59
UkupnoUkupno38351

Koji je osnovni uvjet za dobivanje GSWISP usluge Internet veze?

Osnovni uvjet za dobivanje usluge Internet veze je da se u vašoj blizini (do 3 km) nalazi GSWISP pristupna točka. Prijavom na stranici ćemo bez obaveza provjeriti da li se vaša lokacija nalazi u blizini i da li postoji mogućnost povezivanja.

Što mi je potrebno za korištenje usluge Internet veze?

Za korištenje GSWISP usluge Internet veze potrebno vam je:
- računalo s mrežnom karticom i operativnim sustavom
- modem koji možete kupiti od nas
- dostupnost usluge na željenoj lokaciji (dostupnost možete saznati nakon Prijave za spajanje)

Da li je telefonska linija zauzeta dok se koristi GSWISP Internet?

Ne, GSWISP ne koristi postojeću telefonsku infrastrukturu, već koristi posebnu bežičnu mrežnu opremu koja je u potpunosti neovisna o postojećim telekomunikacijskim priključcima. Veza između modema i računala korisnika ostvaruje se običnim UTP mrežnim računalnim kabelom.

Kako se naplaćuje Internetski promet?

Internetski promet je flatrate, tj. neograničen i uračunat u mjesečnu naknadu svakog paketa.

Što znači HotSpot priključak?

HotSpot priključak zahtjeva da se korisnik prije korištenja Interneta na računalu mora prvo logirati na GSWISP Login web stranici. Nakon uspješnog logiranja, vašem računalu je omogućen pristup Internetu narednih 24 sata.

Što znači PPPoE priključak?

PPPoE priključak omogućuje korisniku da bez potrebe za logiranjem na web stranici pristupi Internetu (kao i ADSL). Automatsku autorizaciju korisnika vrši bežični router (usmjernik).

Zašto je potreban modem?

Modem je uređaj koji služi za povezivanje vašeg računala na pristupnu točku mreže GSWISP. Montira se na povišenoj lokaciji gdje se traži priključak (npr. antenski stup). Bez modema nije moguće ostvariti vezu sa GSWISP bežičnom mrežom.

Tko će napraviti montažu priključka i da li se to plaća?

Ukoliko postoje određeni preduvjeti, montažu priključka će napraviti GSWISP tehnička služba. Cijena montaže i priključka ovisi o paketu i količini utrošenog materijala (kabel).

Da li se mogu koristiti bežični modemi / routeri ostalih proizvođača za povezivanje na GSWISP mrežu?

Ne, takvi modemi tehnički nisu kompatibilni. Za vezu prema GSWISP mreži možete koristiti isključivo modem.

Da li se korisnik sa računalom može bežično spajati na modem?

Ne, potrebno je postaviti bežični router (usmjernik) i kabelom ga povezati na modem. GSWISP ima u ponudi podešeni router kojeg možete kupiti po pristupačnoj cijeni. Ako želite koristiti vlastiti router za kućnu bežičnu mrežu, konfiguracija od strane GSWISP-a se naplaćuje prema važećem Cjeniku.

Da li mogu dobiti priključak na probni period?

Da, ako u roku od 7 dana nakon priključenja na mrežu zatražite raskid pretplatničkog odnosa, GSWISP vam neće ispostaviti račun, odnosno za tih 7 dana ne plaćate ništa. Zatim nakon raskida, tehnička služba tvrtke će bez naknade demontirati postavljenu opremu.

Moram li platiti instalaciju priključka?

S obzirom da pretplatnički odnos sa tvrtkom GSWISP sklapate na neodređeno vrijeme, potrebno je platiti naknadu za montažu i instalaciju priključka sukladno važećem Cjeniku.

Je li moguće preseljenje priključka nakon što postanem korisnik GSWISP Internet usluge?

Da, ako je na novoj lokaciji dostupna GSWISP Internet usluga. Naknada za preseljenje se naplaćuje sukladno važećem Cjeniku.

Mogu li preko GSWISP Interneta koristiti e-banking, gaming servere, newsgrupe?

Naravno.

Kakvu IP adresu imaju GSWISP korisnici?

Korisnici imaju dinamičku (promjenjivu) IP adresu. Trajanje jedne sesije iznosi od 12 do 24 sata, ovisno o spajanju računala na mrežu.

Niste pronašli odgovor na vaše pitanje?

Za sva dodatna pitanja obratite nam se putem Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.-a ili telefona.

VAŽNO: Za priključak vam nije potrebna telefonska linija! Modem potreban za realizaciju veze za povezivanje jednog računala na Internet putem kabela možete kupiti od tvrtke Meridian Arts. Modem se postavlja na krov objekta te se povlači mrežni kabel do računala/routera. Ako koristite više od jednog računala ili se na Internet želite spajati bežičnim putem, potrebno je aktivirati Opciju PLUS i dodati bežični router koji možete pronaći u našoj ponudi.

* Kupnja modema na 2 rate uključuje ugovornu obavezu na 12 mjeseci. Prijevremeni raskid obvezuje Pretplatnika za plati puni iznos Priključka i instalacije ili zbroj svih preostalih mjesečnih rata, ovisno o tome što je povoljnije za Pretplatnika.

Stvarna brzina može ovisiti o nizu uvjeta kao što su udaljenost Pretplatnika od pristupne točke, kvaliteta kućne instalacije, karakteristike prostora (drveće, teren), broj računala istovremeno spojenih na Internet, mogućnosti računala i računalnih programa Pretplanika, itd. Ukoliko veza ne omogućava maksimalnu brzinu, Meridian Arts će isporučiti najveću moguću brzinu.

 *FLATznači upotreba kapaciteta na fer osnovi ne odnosi se na ograničenje količine prenesenih podataka, već na pravo Internet providera da podešava prioritete odnosno davanje prioriteta važnijim Internet protokolima (HTTP, HTTPS, SMTP, VOIP, IM i slično) u odnosu na ostale protokole (Peer-to-Peer, FTP i slično).

** PREPAID uslugu bez ugovorne obvezekorisnik može odabrati samo ukoliko je kupio terminalnu opremu za pristup Internetu u poslovnici GSWISP-a (Meridian Arts).